Bach-kukkaterapia

Bach-kukkaterapian kehittäjä on englantilainen lääkäri, homeopaatti, immunologi ja bakteriologi Edward Bach. Hän syntyi 24.09.1886, Moseleyssä, Warwickshiressä, kuoli 7.11.1936, Sotwellssä. Bach-kukkaterapia on Edward Bachin kehittämä hoitomuoto kielteisiin tunnetiloihin. Toimiessaan lääkärinä ja homeopaattina Bach tuli siihen tulokseen, että sairauden takana on henkinen ristiriita ja sen seurauksena kielteinen tunnetila, joka voi ilmetä sekä psyykkisenä että fyysisenä oireiluna. Hoitamalla näitä tunnetiloja päästään käsiksi sairauden syyhyn.

Bach määritteli 38 erilaista tunnetilaa joihin hän löysi kuhunkin sopivan kukkauutteen, jotka on otettu pääosin luonnonkukista ja metsän puista (myrkyllisiä kasveja ei käytetä!). Uutteet ovat täysin vaarattomia eivätkä aiheuta sivuvaikutuksia, riippuvuutta tai ”huumaa”. Tavallisimpia tilanteita, jolloin kukkatipat ovat hyviä: koulun aloitus/vaihto, perheeseen tulee uusi perheenjäsen, levoton käytös, matkapahoinvointi, erilaiset pelot (lääkäri, eläinlääkäri, hammaslääkäri, uudet tilanteet, näyttely, kilpailujännitys ja esiintymispelko).

Kukkatippoja on turvallista käyttää, niillä ei ole yhteisvaikutusta lääkkeiden kanssa eivätkä ne aiheuta allergiaoireita siitepölyallergikoille.

Hinnasto

20€/pullo, pullon täyttö saman vaivan takia 10€. Muutoin 15€. Sis. ALV 24%