Homeopatia

Homeopatian luojana pidetään saksalaista lääkäriä ja kemistiä Samuel Hahnemannia (1755 – 1843), joka toisinajattelijana ryhtyi etsimään hoitokeinoja kovin myrkyllisten lääkkeiden vastapainoksi. Homeopatia perustuu samankaltaisuuden periaatteeseen eli ”kaltainen parantaa kaltaisen”. Siihen aikaan malarian hoitoon käytettiin kiinanpuun kuorta. Hahnemann kokeili ottaa sitä itse ja huomasi saavansa malarian oireet. Lopetettuaan kiinanpuunkuoren ottamisen, oireet hävisivät. Samoin hän kokeili muitakin sen ajan hyviksi havaittuja lääkeaineita ja totesi, että se mikä aiheuttaa terveessä tietyt oireet, parantaa sairaan, jolla on samat oireet. Hän jatkoi kokeiluja perheensä, työtovereidensa ja ystäviensä parissa ja kehitti tähän samankaltaisuuden lakiin perustuvan hoitojärjestelmän, jolle antoi nimeksi homeopatia kreikan kielen sanoista homoios ”samankaltainen” ja pathos ”kärsimys”.

Homeopaattiset lääkkeet ovat peräisin kasveista, mineraaleista, eläinkunnasta. Homeopatiassa puhutaan potensoinnista: D = 10, C = 100, M = 1000, L = 10 000, LM = 50 000. Esimerkiksi Aconitum D6:ssa on Aconitumia eli ukonhattua 1/1.000.000

D1 potenssi → yksi osa kantauutetta sekoitetaan 9:ään osaan tislattua vettä (tai alkoholia) ja ravistellaan tasaisesti ja voimakkaasti

C1 potenssi→ yksi osa kantauutetta sekoitetaan 99:ään osaan tislattua vettä (tai alkoholia) ja ravistellaan tasaisesti ja voimakkaasti jne.

Homeopaattinen aine on eräänlainen katalysaattori, joka saa elimistössä aikaan reaktion, jonka avulla elimistö itse alkaa korjata itseään. Homeopatia perustuu energioihin ja niiden tukosten avaamiseen samoin kuten mm. Bach-tipat, akupunktio ja aromaterapia. Akuuteissa vaivoissa ei tapahdu ns. paranemiskriisiä, mutta jo muutaman päivän vanhoissa, vakavissa tapauksissa niin voi käydä. Miten nopeasti homeopatialla päästään tuloksiin? Se riippuu vaivan laadusta ja kestosta. Mitä kauemmin joku vaiva sinulla on ollut, sitä kauemmin luonnollisesti siitä paraneminen kestää.